KHASIAT DAUN BELALAI GAJAH

  KHASIAT DAUN BELALAI GAJAH SEBAGAI PENAWAR PELBAGAI PENYAKIT SEPERTI MASALAH BUAH PINGGANG, KENCING MANIS, DARAH TINGGI, SEMUA JENIS KANSER, GOUT, MASALAH HAID TIDAK TERATUR, MIGRIN DAN LAIN-LAIN LAGI.


UNTUK KETERANGAN LANJUT PRODUK SSG PLUS DRINK. sila klik pada gambar

Artikel Penuh:  
© Utusan Melayu (M) Bhd

ARTIKEL mengenai khasiat daun belalai gajah yang diterbitkan oleh ruangan ini pada 12 November tahun lalu mengundang reaksi di kalangan para pengguna daun herba itu.

Mereka tampil mahu berkongsi pengalaman masing-masing dengan harapan ia akan membantu ramai lagi orang yang mengalami penyakit yang kadang kala sukar untuk sembuh.

Daun belalai gajah atau Sabah Snake Grass telah lama dikenal pasti mempunyai antioksidan yang tinggi untuk mengatasi sel-sel kanser dan mengekalkan sel-sel sihat dalam tubuh manusia.  Khasiat daun tersebut mampu membantu orang yang mempunyai masalah kesihatan seperti kanser, buah pinggang, radang prostat, kolesterol, tekanan darah tinggi, asid urik tinggi, diabetes, mengurangkan risiko salur darah tersumbat, membuang toksin dalam badan di samping mengurangkan keletihan.

Muhammad Nur Shahir Mat Hussin, 24, mengidap aplastic aneamia sejak kecil. 

Aplastic aneamia adalah satu keadaan yang mana sum-sum tulang tidak menghasilkan sel-sel baru yang mencukupi untuk mengisi sel-sel darah.

Penyakit itu menyebabkan beliau asyik tidur kerana keletihan dan tidak dapat tidur lena pada waktu malam kerana terlalu banyak makan ubat. Menurutnya, pada tahun 2009, dia mengidap diabetes sehingga memaksanya mengambil insulin sebanyak empat kali sehari. Bagaimanapun, kesihatannya mula berubah selepas mengambil produk daun belalai gajah pada Jun tahun lalu.

Jelasnya, mulai Oktober tahun yang sama, dia mengambil kapsul dan jus ekstrak belalai gajah dan keadaan kesihatannya semakin bertambah baik.

Pekerja kilang, Nur Amirah Mohd. Adi, 18, mengidap neprhotic syndrome sejak kecil.

Masalah tersebut merujuk kepada gangguan buah pinggang yang menyebabkan pengidapnya kurang kencing atau mengalami kencing tidak lawas. Katanya, akibat penyakit itu, kaki menjadi bengkak, perut buncit dan berat badan bertambah, mata kuning serta tidak dapat tidur lena pada waktu malam. "Ketika berumur lima tahun, saya pulih selepas mengambil steroid tetapi penyakit tersebut kembali berulang ketika berumur 16 tahun menyebabkan saya terpaksa berhenti sekolah,'' ujarnya.

Pelajar tingkatan satu, Muhammad Al Saddiq Fajar, 12, mengidap thalassaemia dengan kadar ferritin dalam darah yang tinggi iaitu pada bacaan 6,779. Katanya, pada bulan September tahun lalu, dia mula mengambil cecair pati belalai gajah dan selepas itu, tubuhnya mula menunjukkan pemulihan dengan kadar ferritin menurun kepada bacaan 4,000 semasa ujian kesihatan dijalankan pada Oktober tahun lalu.

"Ketika sakit, saya perlu mengambil darah sebanyak dua paket sebanyak dua kali sebulan selain perlu menjalani rawatan mencuci darah," katanya. Kesan pengambilan produk belalai gajah juga dapat dirasakan oleh kakaknya, Fatin Farhana Fajar, 15, yang turut mengidap penyakit yang sama.

Penasihat kewangan, Nasir Musa, 41, menghidap penyakit tekanan darah tinggi, kencing manis dan tahap kolesterol tinggi. "Sebulan saya mengambil produk ini, telah menunjukkan kesan secara fizikal yang mana bila saya membuang air kecil tidak lagi berbuih seperti biasa.''ujarnya

Demikian beberapa pengalaman daripada pengguna mengenai khasiat daun belalai gajah tersebut. Bagaimanapun mereka yang ingin mencubanya tidak menganggap daun tersebut sebagai kaedah merawat atau ubat sebaliknya hanya membantu mengatasi masalah yang mereka alami.


(Lain-Lain Testimoni Keberkesanan Produk Daun Belalai Gajah)
Produk UTurn telah dilancarkan oleh Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, Datuk Seri Noh Omar semasa Pameran Pertanian, Hortikultur dan Agro Pelancongan Malaysia Negeri Sembilan (MAHA NS 2012) di Seremban pada Julai lalu.

Daun belalai gajah atau Sabah Snake Grass telah lama dikenal pasti mempunyai antioksidan yang tinggi bagi mengekalkan sel-sel sihat dalam tubuh manusia. Diantara keberkesanan produk daun belalai gajah ini adalah merawat serta  memulihkan pesakit-pesakit yang menghadapi masalah kesihatan seperti berikut:

Memulihkan semua jenis Kanser (Cancer).


Memulihkan Penyakit buah pinggang.


 Memulihkan Penyakit Darah Tinggi.


 Memulihkan Tekanan Darah Tinggi.


 Memulihkan Penyakit Kencing Manis (Diabetes).


Memulihkan Radang Prostat.


Memulihkan Asid Urid Tinggi (Toksid dalam badan).


Memulihkan Gastrik.


 Memulihkan Penyakit Gout.


Memulihkan Tahap Kolesterol Tinggi.


Memulihkan Penyakit Aplastic Aneamia (adalah satu keadaan yang mana sum-sum tulang tidak menghasilkan sel-sel baru yang mencukupi untuk mengisi sel-sel darah).


Memulihkan Thalassaemia.


Memulihkan Masalah Haid Tidak Teratur.


Memulihkan Sembelit.


Memulihkan Masalah Sukar Buang Air Besar.


Memulihkan Masalah Thyroid.


Memulihkan Sakit Belakang.


Memulihkan Penyakit Migrin.


Memulihkan Masalah Kelesuan.


Merawat Masalah Asma (Semput)


Membantu menurunkan Kadar Gula.


Memulihkan Buasir.


Memulihkan Eksim atau Dermatitis (Permasalahan pada kulit seperti radang, kulit kegatalan, kemerahan, biasanya pada tangan dan kaki dan lain-lain).

 Meredakan Bengkak.


Meredakan Ketumbuhan/Tumor.


Dapat Melegakan Rasa Senak Pada Perut.


Dapat mencegah Kanser Kolon (usus)


Dapat Merawat Masalah Kemurungan, Melindungi hati, Meningkatkan Tenaga, Melegakan keletihan, Meningkatkan Imun sistem dan melancarkan fungsi darah.

 

 KETERANGAN PRODUK SERTA HARGA YANG DITAWARKAN

UTurn Tea:  Melindungi buah pinggang, mengeluarkan detok (sisa toksid dalam badan), mengurangkan kolesterol (lemak), mengurangkan tekanan darah tinggi, membantu dalam menurunkan kadar gula.
Arahan:  Masukan 1-2 uncang teh dalam termos, campur air mendidih dan rendamkan selama 10 minit.  Uncang teh yang sama boleh digunakan beberapa kali dalam sehari.
Setiap Kotak:  3g x 25 pek

Harga Termasuk Poslaju:

RM 50.00 (Semenanjung)
RM 60.00 (Sabah/Sarawak/Labuan)

UTurn King Herbs/Belalai Gajah (Kapsul):
Memulihkan Buasir, Merawat/Memulihkan Gaut, Melindungi buah Pingang, melancarkan haid, mengeluarkan detox (sisa toksid dalam badan), membantu mengawal kencing manis, menurunkan tekanan darah tinggi, mengurangkan sakit belakang, Memulihkan Eksim atau Dermatitis (Permasalahan pada kulit seperti radang, kulit kegatalan, kemerahan, biasanya pada tangan dan kaki dan lain-lain).
Sebotol Mengandungi:  90 Kapsul
                            
Harga Termasuk Poslaju:
    
RM 110.00 (Semenanjung) 
RM 120.00 (Sabah/Sarawak/Labuan)Sebelum ini kami menjual SSG PLUS DRINK, kini kami telah mengeluarkan jenama baru iaitu CLINN yangmana ianya 4 kali lebih pekat, lebih baik, lebih mujarab dan lebih menjimatkan serta lebih cepat memulihkan pelbagai penyakit.

CLINN (Minuman Campuran Botani Herba Belalai Gajah):  Membantu merawat penyakit buah pingang, mengeluarkan detox (sisa Toksid dalam badan), meredakan bengkak, meredakan tumor (ketumbuhan), membantu merawat pelbagai kanser seperti kanser payudara dan lain-lain. Untuk Kesan yang lebih mujarab makan juga kapsul Daun Belalai Gajah.

Sebotol:  500ml

Arahan:  Gongcang Botol sebelum Minum dan Diminum 1-2 sudu besar, 2 kali sehari.

Harga Termasuk Poslaju:                               

RM 160.00 (Semenanjung)
                               
RM 170.00 (Sabah/Sarawak/Labuan)

KEPERLUAN JUMLAH HELAI DAUN BELALAI GAJAH BAGI PENGIDAP KANSER:

TAHAP KANSER:

Peringkat 1 - perlu makan 30 helai daun setiap hari.
Peringkat 2 - perlu makan 50 helai daun setiap hari.
Peringkat 3 - perlu makan 100 helai daun setiap hari.
Peringkat 4 - perlu makan 150 ke 200 helai daun setiap hari.

Jumlah helaian daun yang perlu dimakan ini akan berkurangan mengikut peringkat penyembuhan kanser.

Kami amat mengesyorkan agar membeli produk ini kerana ianya telahpun siap diproses dengan campuran epal dan limau yang akan membantu merawat kanser.  Juga adalah terlebih baik lagi UTurn Fresh ini dimakan bersama dengan UTurn Plus Drink.
UTurn Fresh (Perisa campuran epal dan lemon):  Melindungi buah pingang, melancarkan haid,  melegakan sembelit, melegakan senak, pencegahan kanser kolon (usus), Detoksifikasi
(Detoksifikasi adalah Proses pembuangan racun dari dalam tubuh. Proses ini sangat POSITIF karena membantu tubuh melakukan proses pembersihan diri secara alami)

Arahan: Hanya campurkan 250ml air suam kepada satu pek U-Turn.  Goncang dan kacau ianya sedia dihidangkan. Boleh diambil 1-2 pek U-Turn sehari.

Setiap Kotak: 20g x 20 pek (Setiap paket mengandungi 50 helai Daun Belalai Gajah)
Harga Termasuk Poslaju:    

RM 130.00 (Semenanjung)  
RM 140.00 (Sabah/Sarawak/Labuan)


ATAU boleh juga membuat pesanan untuk 20g x 12 pek pada kadar harga seperti dibawah:


RM 90.00 (Semenanjung)  
RM100.00 (Sabah/Sarawak/Labuan)